Monthly Archives: május 2022

Fenntarhatósági témahét

2022. 04. 25-től 29-ig Fenntarthatósági Témahetet tartottunk iskolánkban. Az alsó és felső tagozaton egyaránt megrendezésre kerültek a témahét jegyében szervezett tanórák és tanórán kívüli foglalkozások. A programhoz való csatlakozással újabb lépést tettünk a globális célok megvalósítása érdekében. Meglévő modulokra alapozva egyéni lehetőségeinket figyelembe véve, különböző témákban dolgoztunk a gyerekekkel.

Föld napja

Április 22-én van a Föld napja. A mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja. Az iskolánk tanulói ebből az alkalomból megismerkedtek a mozgalom kialakulásának történetével, rajzokat készítettek, szemetet szedtek az iskolaudvarán. Mindezzel kívánták felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, ennek fontosságára.

Mozi a Faluházban (Vuk és Lassie)

Első és második osztályosaink április 11- én délelőtt a magyar klasszikus rajzfilmet a Vukot tekintették meg a Titi Éva Faluházban. 04.12-én pedig a Lassie című családi film megtekintésére volt lehetőségünk.

Költészet napja

A magyar költészet napjátMagyarországon 1964 óta április 11-énJózsef Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben az iskola aulájában tartott verses megemlékezéssel tisztelegünk a magyar líra előtt.

Energiaitalok káros hatása és lelkibetegségek c. előadások a suliban

Tanulóink testi- lelki egészségét szem előtt tartva két előadást szerveztünk nekik a Balmazújvárosi EFI- vel karöltve. Április 6- án az energiaitalok veszélyeiről volt szó, április 27- én az iskolai szorongás, stressz kezelésének lehetőségeivel ismerkedhettek meg diákjaink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA