Köszöntő

Kedves Látogatóink, Kedves Diákjaink!

Szeretettel köszöntöm intézményünk valamennyi pedagógusa, diákja, munkatársa nevében a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium honlapján.
Ezt a portált azért hoztuk létre, hogy széleskörű tájékoztatást nyújtsunk intézményünkről. Remélem, hogy egy sajátos világ ablakai tárulnak a látogatók elé, ahol megmutatjuk, mit és hogyan dolgozunk, hogyan boldogulunk, kikre vagyunk büszkék, milyen hagyományokat ápolunk. Pedagógiai és szakmai tevékenységünkkel azt szeretnénk elérni, hogy tanítványaink az itt töltött évek után iskolánkból kikerülve képesek legyenek az életen át történő tanulásra, a kreatív gondolkodásra, az új ismeretek befogadására, más népek kultúrájának megismerésére. Olyan időket élünk, amikor beláthatatlan gyorsasággal változnak körülöttünk a dolgok. A gyorsan változó időkben kellenek azok az értékek, amelyekből építkezni tudunk. Három fontos építőkő – érték – van, ami az életünket is jelentősen maghatározza: A TUDÁS, AZ ÉLŐEMBERI KAPCSOLATOK és AZ EGÉSZSÉG! A valódi tudás olyan, aminek súlya van. Információ sok eljut diákjainkhoz, de csak azokból az információkból lesz tudás, amelyet erőfeszítéssel és kitartással szereznek meg maguknak. Nem lehet az, hogy felületesen, szétszórva energiáikat keveset tanuljanak, mert a tanév és az iskolaévek gyorsan eltelnek! A tudás szellemi önállóság! Aki tud, az érti és értelmezi, rendszerezi a világot maga körül. Az internet csak információkat ad! A személyes kapcsolatok által azonban a tanárok segítenek az eszme – és véleménycsere folyamatában, a tudás rögzítésében. Az egészség megóvása minden ember feladata, erre törekszünk az iskola falai között is.
Intézményünket iskola és kollégium együttese alkotja, mely még több lehetőséget ad a gyermekek, a szülők, és a pedagógusok együttműködésével a biztonságos alapok megszilárdításához továbbfejlesztéséhez.
A formálódó gyermeki személyiséget elsősorban a többiek támogató elismerése, elfogadása és szeretete alakítja. Ez a honlap is egy közösségi tér, mely fejlesztésének célja, hogy többet tudjunk egymásról és általa erősödjenek kapcsolataink.
Ismerjék meg közelebbről intézményünket, tájékozódjanak bemutatkozó oldalainkon!

Ádám Endréné
intézményvezető