Monthly Archives: május 2019

Az Országos kompetenciamérés sikere

Az Országos kompetenciamérés adatai alapján legtöbb hozzáadott pedagógiai értéket teremtő magyar iskolák között kiemelkedően teljesített a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola. Pedagógiai munkánkkal eredményesen ellensúlyozzuk tanulóink hátrányos helyzetét, ill. eredményesen gondozzuk a tehetségígéreteket is.
Büszkék vagyunk az iskola tanulóira, pedagógusaira, mindazokra, akik az elmúlt 5 évben munkájukkal hozzájárultak sikerünkhöz!

Édes borsószemek az iskola kertjéből

A késő ősszel elültetett borsó, a telet átvészelve bőséges termést adott. Örömmel gyűjtötték kosaraikba a gyerekek, meg-meg kóstolva a termést.

Lengyel-Magyar projekt

Örömmel tájékoztatlak Benneteket iskolánk tanulóinak sikeréről. A Lengyel Falufejlesztési Európai Alap Alapítvány a lengyel Wolinski Nemzeti Parkkal és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meghívták az egyes érintett nemzeti parkok területén, vagy a nemzeti parkokkal határos, illetve azok környezetében fekvő, max. 20 ezer lakosú településeken működő általános iskolákat a Természetvédelem Határtalan- „a Nemzeti Parkok Barátai Klub“ oktatási pályázaton való részvételre. „A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig“ nemzetközi pályázat keretében mint azt már korábban jeleztük iskolánk 5 csapatot indított a projektben való részvételre. A mai napon történt meg az ünnepélyes, 3 fordulós csapatverseny eredményhirdetése, melyen a lengyel- magyar résztvevők közös örömére megtudhattuk, hogy iskolánk 5 csapatából az egyik 3. egy másik pedig 2. helyezett lett a nemzetközi versenyen. 6 gyermek (7.o.) és a 2 felkészítő pedagógus jutalma 2019. augusztus 19-25-ig nyaralás a Balti-tenger partján lévő Wolinski Nemzeti Parkban. A résztvevőket Budapestről repülőgéppel viszik Berlinig, onnan pedig a lengyel munkatársak viszik tovább Lengyelországba.