Monthly Archives: július 2021

Napközis tábor

Az EFOP-3.3.5-19-2020-00032 pályázat keretében szerveztük meg második nyári napközis táborunkat, amely 2021. június 28-től 07.02 –ig tartott. Táborunk témája: környezetvédelem, a természet megismerése, tudatos fogyasztói magatartás kialakítása. A Természetvédők csapata megismerkedett Hortobágy növény-és állatvilágával, az őshonos állatokkal, kiszámolták saját ökolábnyomukat, felismerték a megújuló energiaforrások jelentőségét. A tematikus programok mellett rengeteg élményben is volt részünk: betekintést nyertünk a Madárkórház mindennapjaiba, fogatoztunk a pusztán, csónakáztunk a Hortobágy folyón. Kirándultunk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba: ahol a vízi világ ökoszizstémájával ismerkedtünk meg, megnéztük a vidrák etetését, természet filmet tekintettünk meg 3D-ben. Ezen kívül a gyerekek kézműves foglalkozásokon csapatéptítő és mozgásos játékokon vettek részt. A hét lezárásaként kiállítást rendeztünk az elkészült munkadarabokból.

Sástói tábor

Az EFOP-3.3.5-19-2020-00026 pályázat keretében 2021. június 21-től 26-ig bentlakásos Csodaszarvas táborban vettünk részt Gyöngyös-Sástón. A gyerekek megismerkedtek az ókori görög Olimpia történetével, sportágaival, egy kis mitológiával fűszerezve. A Pörgő Görögök lelkes csapata ízelítőt kapott az ókori olimpiai játékok sokszínűségéről, gyakorolták azokat, ennek során fejlődött mozgásos képességük, mozgáskoordinációjuk, erőnlétük, ügyességük. A kézműves foglalkozásokon elkészítettük a korhű ruházatot és a sporteszközöket. A hozzáadott programok (vezetett éjszakai túra, kincskeresés szakvezetővel, Oxygen Adrenalin Park izgalmas játékai) tovább színesítették a tábori napokat. Emellett sokat túráztunk a Mátrában, és felfedeztük a környék szépségeit és rejtett kincseit. Élményekkel gazdagodva térhettünk haza.

Napközis tábor

Az EFOP-3.3.5-19-2020-00026 pályázat keretében szerveztük meg nyári napközis táborunkat, 2021. június 21-től 25 -ig. Táborunk fő témája: hagyományőrzés, anyanyelvápolás, nemzeti és kulturális értékeink megismerése. A csapatunknak a Restaurátorok nevet adtuk, mivel feladatunk a régmúlt idők életmódjával, életvitelével, szokásaival, építményeivel való megismerkedés. A tematikus programok mellett rengeteg élményben volt részük gyermekeinknek: sétáltunk az Állatparkban, fogatoztunk a pusztában, vízi világgal ismerkedtünk a Hortobágy folyón. Kirándultunk Nyíregyházára: Sóstó Falumúzeumba, ahol ismerkedtünk a múlttal. Látogatás tettünk a Vadasparkban. Ezen kívül a gyerekek kézműves foglalkozásokon csapatéptítő és mozgásos játékokon vettek részt. A hét lezárásaként a legszebb emlékeiket aszfalt rajzon jelenítettek meg. Sokat játszottunk, nevettünk, jól éreztük magunkat!