Monthly Archives: március 2020

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!


A digitális munkarend 2. hete következik. Nagyon szokatlan és nagyon nehéz most ez a helyzet mindnyájunknak. Aggódunk családtagjainkért, miközben az életnek mennie kell.  Sokan végzik munkájukat most is úgy, hogy folyamatosan ki vannak téve a fertőzés veszélyének: orvosok, ápolók, boltosok, pékek, kamionosok, stb.

Köszönet nekik az önfeláldozásért, a hivatástudatért, a hazaszeretetért!

A diákok otthon “dolgoznak”. Bízom benne gyerekek, hogy megértitek szüleitek példáján, hogy az életet a bajban is fenn kell tartani. Mindenkinek végeznie kell a rá szabott munkát. A tiétek a tanulás. Egy-két vagy három hónap múlva, amikor visszatér az élet a rendes kerékvágásba, felsőbb osztályba csak az léphet, aki most, a nehéz körülmények között is tanult. Most is nyomon követjük azt, hogy ki vett részt a feladatok megoldásában, mindegy, hogy interneten dolgozott, vagy feladatlapot töltött ki.

Az elmúlt héten tanáraitok naponta 10-12 órát dolgoztak, hogy kialakítsák a tanítás új menetét, feladatokat állítsanak össze olyan eszközökkel, melyeket eddig nem is használtak. Nekik is újat kell tanulni napról napra. 

Nekünk sem szünet az otthoni tanulás.

Köszönöm mindenkinek: gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, hogy lassan sikerül kiépíteni a tanulás új menetét. Biztosan lesznek még zökkenők, javítanivalók mindenki részéről. Beszéljük meg a problémákat, javítsunk rajta!

Néhányan már kaptatok nyomtatott feladatokat is, postára adtuk, vagy csomagban kiküldtük az önkormányzat segítségével a tanulnivalót, megoldandó feladatokat azok részére, akik nem tudnak interneten dolgozni.

Kérem, ha csak lehet, mindenki maradjon otthon! 

Mindenkinek sikeres, egészséges új hetet kívánok!

                                                                                                            Ádám Endréné

intézményvezető

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A tanév március 16-ától az iskolán kívül, az interneten elérhető lehetőségek felhasználásával digitális formában, valamint egyéb lehetőségek igénybevételével zajlik.
A gyerekek e naptól (március 16.) – a járvány megelőzése érdekében -, nem tanulhatnak az iskolában!
Az iskola épülete minden nap nyitva lesz 8:00-tól 16:00 óráig, az iskola vezetősége, adminisztratív dolgozók elérhetőek lesznek. Amennyiben gyermekének az iskolaépületben van a taneszköze, ruházata, természetesen Ön vagy gyermeke bejöhet érte a hétfői és keddi napon, de csoportosan nem fogjuk az épületbe beengedni a gyerekeket, szülőket. Erről portaügyelet gondoskodik.
Kérjük megértésüket!

Gyermeke osztályfőnöke keresni fogja Önt telefonon, emailben. Kérem, hogy neki jelezze, meg tudja-e oldani gyermeke nappali felügyeletét. Erre engedélyt csak az intézmény vezetője adhat, az osztályfőnök csak felméri az igényt. Csak azok számára adható engedély az iskolai ügyelet igénybevételére, akiknek szülei a járványveszély elhárításán dolgoznak, közfeladatokat látnak el, közellátást biztosítanak.

Felhívom figyelmüket arra, hogy az iskolai kiscsoportos ügyelet során a fertőzésveszély nagyobb, mintha otthon maradnának! A felelősség vállalása a szülőké! 

Fokozottan felhívom a szülők és a tanulók figyelmét arra, hogy
A TANÍTÁS NEM SZÜNETEL!

A távoktatásban a részvétel kötelező!

Aki e kötelezettségének nem tesz eleget, az olyan, mintha nem járna iskolába. A tanév számára nem lesz érvényes, szeptembertől évet kell ismételnie!

Az osztályfőnökök felmérik azt is, hogy a tanuló részt tud-e venni a távoktatásban, milyen eszközzel, internet hozzáféréssel rendelkezik a család vagy a tanuló (mobiltelefon, laptop, asztali számítógép, internet kapcsolat). Azok számára, akik a digitális oktatásban eszköz hiányában nem tudnak részt venni, más módot keresünk. Erről hétfőn délután tájékoztatjuk a szülőket, tanulókat.

A tájékoztatás hivatalos felületei:

– KRÉTA rendszer                                                 

– iskolai honlap (www.petofi-hortobagy.sulinet.hu)

A Facebook nem hivatalos tájékozódási felület, de igyekszünk mindenkit ott is tájékoztatni.

Kérem, hogy az iskolai honlapot és a KRÉTA üzeneteket figyeljék!
Kérdésük esetén elsősorban az elektronikus módszert válasszák, az iskolai honlapon megtalálható az e-mail cím: petofi.hortobagy@gmail.

Aki esetleg nem rendelkezik KRÉTA (eNapló) azonosítóval, kérje az osztályfőnökökön keresztül.

Emlékeztetem a szülőket, hogy nem azonos a tanulói és a gondviselői belépés, és nem ugyanazok a lehetőségek a szülők számára. Ha nem szülőként lép be, akkor nem minden szolgáltatás érhető el!

Fontos, hogy a KRÉTA belépés a tanuló és a szülő számára is rendelkezésre álljon, mert ezt a felületet is fogjuk használni a digitális oktatás során.

A kollégium is szünetelteti a nyitva tartást. A mi kollégista tanulóink a szükséges személyes tárgyaikért az intézményegység-vezető által meghatározott időpontban, egyesével léphetnek az épületbe.

Köszönöm megértésüket, türelmüket, együttműködésüket!

                                                                          Ádám Endréné

                                                                                                   intézményvezető

Tájékoztató közlemény

Beiratkozás

Hittan tájékoztató