Monthly Archives: június 2019

Mezőkövesden táboroztunk

A 2018/2019 tanév nyarán a harmadik és ötödik osztályos tanulóink az EFOP-3.3.5-17-2017-00049 pályázat keretében lehetőséget kaptak, hogy hat napos bentlakásos táborban vegyenek részt Mezőkövesden. Nyári táborunk fő témája a szelektív hulladékgyűjtés, környezetvédelem, tudatos fogyasztói magatartás elősegítése volt.

A tematikus programok mellett rengeteg élményben volt részük gyermekeinknek. Elmélyülten dolgozhattak a helyi kézművesek udvarában, meglátogathatták a város nevezetességeit és szabadidőparkját, elutazhattak Egerbe megtekinteni a várat és a Bazilikát, kalandozhattak a Bükkben a helyi szafarijárattal. A táborhely mellett található Zsóry fürdőben pedig lehűthették magukat a nyári forróságban. Mindezt teljesen ingyen, a nyertes pályázat jóvoltából.

Táborunk teljesítette küldetését. Minden nap tanultak valamit a fenntartható Föld érdekében a környezetvédelemről. A sok-sok utazás és program után élménygazdagon térhettek haza. A szünidő egy részét szuper helyen tölthették, rengeteg gyermek társaságában. Bebizonyíthatták, hogy bátran eltöltenek egy hetet szüleik nélkül. Rendkívül szerencsés az a gyermek és pedagógus egyaránt, aki részese lehetett ennek a feledhetetlen hétnek.

EFOP-3.3.5-17-2017-00049

Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő nyári programok
megvalósítása a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégiumban

„Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Hajdúböszörményi Tankerületi Központban”

  • EFOP-3.3.5-17-2017-00049, Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő nyári programok megvalósítása a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégiumban
  • Kedvezményezett: Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
  • Támogatás összege: 129 776 583 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.31
  • 15 bevont intézmény, 125 kísérleti bentlakásos és napközis program
  • Megvalósítási időszak: 2019. június 3. és 4. hete

Jelen projekt keretében az általános iskolák 1-7. évfolyamos tanulói számára nyílik lehetőség a tematikus napközis és bentlakásos programokon való részvételre.

A projekt célja a konstruktív és értékközpontú nevelés, az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozása, az alapképességek és kulcskompetenciák fejlesztése, a köznevelés hátránykompenzációs szerepének erősítése és az iskolai lemorzsolódás csökkentése.

Célja a köznevelés minőségi fejlesztése nem-formális és informális tanulási módszerek kísérleti megvalósításán keresztül, hangsúlyt fektetve az élményalapú tanulás módszertani megalapozására, a tanulás közösségi élménnyé formálására. Olyan tematikus napközi és tematikus bentlakásos programok megvalósítása, amelyek a Nemzeti alaptantervben megfogalmazódott célokhoz, feladatokhoz igazodnak, középpontjában a tanulók tudásának, készségeinek és képességeinek fejlesztése, kibontakoztatása, a személyiség fejlődéshez szükséges megfelelő feltételek biztosítása áll, figyelembe véve, hogy a nevelés és az oktatás színtere nemcsak az iskola lehet.

Zöld szemüveg verseny” Tiszacsegén

A 2019. május 30-án megrendezett “Zöld szemüveg” természetismeret csapatversenyen iskolánk 4 tanulója: Blága Bence, Fülöp Attila, Loncsák Láná, Kis Imre harmadik helyezést értek el. Gratulálunk nekik, ügyesen küzdöttek!

Alsós kirándulás Szilvásváradon

Iskolánk alsós tanulói Szilvásváradon jártak. Csodás helyen, gyönyörű napsütéses időben élvezhettük a kirándulást.