Monthly Archives: december 2020

Téli szünet

Mikulás

2020. december 04-én, pénteken délben furcsa csengőszó törte meg Hortobágyon a József Attila utca csendjét. A gyerekek izgatottan néztek ki az ablakon. Vajon  ki lehet az? Talán csak nem a Mikulás jár errefelé? Valóban ő az! Megérkezett hozzánk is a Mikulás!

A gyerek izgatottan készültek fogadására. Énekeltek és felsorakoztak, hogy átvegyék a mikuláscsomagot. Nagyon egészséges, vitaminokban gazdag csomaggal lepte meg a gyerekeket idén a Mikulás és segítője a Manó: alma, banán, narancs, mandarin, mogyoró-csupa vitaminbomba– lapult a zacskókban, emellett azért helyt kapott a csoki mikulás és a szaloncukor is.

A gyerekek nagyon örültek a csomagoknak, izgatottan vettek ki belőle egy-egy darabot, hogy megízleljék, de azért gondoltak haza is és alig várták, hogy hazavigyék és büszkén elmondják és megmutassák értékes kincseiket, melyeket a Mikulástól kaptak.

Kedves Mikulás! Köszönjük Neked!

                                                                                                 Az iskola tanulói

Mikulásvárás

Minden gyermek nagyon várja már a Mikulást. Levelekkel, rajzokkal készülnek. A Mikulás postaládája csordultig van kedves üzenetekkel, melyet hamarosan eljuttatunk Mikulás bácsihoz.

Advent

Az első adventi gyertya gyújtásának örömére nem gyűlhettünk ugyan össze, de feldíszítettük iskolánkat és szívünket is a közelgő ünnepekre.

Versenyek, pályázatok

Intézményünk tehetséges tanulói minden évben részt vesznek a Bólyai matematika, magyar nyelv és irodalom illetve természettudomány csapatversenyeken. A tanév elején a magyar nyelv versenyünk online formában került megrendezésre. A versenyen 5. és 7. osztályos csapatok vettek részt. Mindkét csapat bejutott az első tíz helyezett közé. A verseny mottója: “Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.”

Már harmadik alkalommal csatlakoztunk a Természetvédelem Határtalan- Nemzeti Parkok Baráti Klub oktatási pályázathoz, ahol a nyertes csapatok tanulmányi úton vehetnek részt a lengyel nemzeti parkban.